Αύριο η συνάντηση του Σταϊκούρα με τον Ντάισεμπλουμ

Συνάντηση με τον τέως πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση για το αντικείμενο της επαφής που θα έχουν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Χρήστο Σταϊκούρα. Παρά ταύτα, εικάζεται ότι η συνάντησή τους σχετίζεται με την «κούρσα» του 53χρονου Ολλανδού πολιτικού για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι ένας από τους τρεις υποψηφίους για την ανώτατη θέση του ΔΝΤ και θεωρείται πως έχει προβάδισμα λόγω της θητείας του, ως πρόεδρος του Eurogroup, από το 2013 έως το 2018.

Σκληρό πόκερ για τον «θρόνο» του ΔΝΤ

Πέραν του Ντάισελμπλουμ, τη θέση του διαδόχου της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ διεκδικούν ο Φιλνανδός κεντρικός τραπεζίτης και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν και η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Προϋπολογισμού Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Telegraaf έχει ήδη ξεκινήσει ένα σκληρό «πόκερ» στο παρασκήνιο για τη θέση του επικεφαλής στο ΔΝΤ. Μεταξύ των χωρών, που δεν στηρίζουν τον Ντάισελμπλουμ, κατά το ίδιο δημοσίευμα, είναι και η Γαλλία που φαίνεται να επιθυμεί τη Γκεοργκίεβα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2019 YSTEROGRAFO NEWS