Απώλεια έξι θέσεων για την Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα

greece recession

To Διεθνές Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη του Μάνατζμεντ (IMD) παρουσίασε ότι η Ελλάδα έχασε σημαντικό έδαφος αναφορικά με την ανταγωνιστικότητα της.

Σύμφωνα με τη λίστα που παρουσίασε ότι η Ελλάδα βρέθηκε στη φετινή μελέτη στην 56η θέση -μεταξύ 61 χωρών- όταν το 2015 ήταν στην 50ή. Μάλιστα, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στη συνολική κατάταξη, μετά από εκείνη του Καζακστάν, που υποχώρησε κατά 13 θέσεις.

Για την εξαγωγή της συνολικής θέσης μιας χώρας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας αξιολογούνται περισσότεροι από 340 δείκτες. Στην κατηγορία των δεικτών της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η Ελλάδα κατατάχθηκε 58η, διατηρώντας την ίδια θέση με την προηγούμενη χρονιά. Στην κατηγορία των δεικτών της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», η Ελλάδα υποχώρησε κατά δύο θέσεις, καταλαμβάνοντας την 59η και σημειώνοντας την τρίτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 61 χωρών που συμμετέχουν στην έρευνα. Σημαντική υποχώρηση καταγράφεται στην κατηγορία των δεικτών της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας»: η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 57η από την 43η θέση που κατείχε το 2013, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 14 θέσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ