Ανεξαρτητοποιείται ως αρχή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

geniki grammateia esodwn

Ανεξαρτητοποιείται η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων, η οποία θα έχει οικονομική αυτοτέλεια, δεν θα υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η "Καθημερινή" η οποία σημειώνει πως στο συμβούλιο διοίκησης θα μετέχει εμπειρογνώμονας από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποία επικαλείται το σχέδιο νόμου, η "ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων" θα αντικαταστήσει από το 2017 την γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων και ο επικεφαλής της θα έχει τον τίτλο του διοικητή.

Η Αρχή έχει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια (θα έχει δικό της προϋπολογισμό) και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα δεν υπόκειται και σε ιεραρχικό έλεγχο, δηλαδή από το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, η "Καθημερινή" τονίζει ότι κατά την επιλογή του συμβουλίου διοίκησης, θα μετέχουν και δύο στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος, τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης, ο εμπειρογνώμονας και ο διοικητής, "κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεσμεύονται μόνο από το νόμο και την συνείδησή τους και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο, ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα. Το συμβούλιο απολαμβάνει προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία", όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών είναι να καταθέσει προτάσεις και να δώσει στρατηγικές οδηγίες σχετικά με τον σχεδιασμό για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζει η "Καθημερινή".

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ