Ανεβάζει τους τόνους ο Ευκλ. Τσακαλώτος και δεν δέχεται νέες περικοπές συντάξεων από ΔΝΤ

tsakalwtos proapaitoumena

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθαρίζοντας στο ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να κάνει πίσω στο θέμα συντάξεων και δεν πρόκειται να δεχθεί επιπρόσθετες περικοπές.

Ο υπουργός Οικονομικών μια μέρα πριν την έλευση των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, ανεβάζει τους τόνους και έρχεται σε σύγκρουση με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να κόψει άλλο τις συντάξεις.

«Το ΔΝΤ μας πιέζει πολύ, με τρόπο που δεν έχει νόημα οικονομικά, μας πιέζει για περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι» ανέφερε κάνοντας λόγο για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την πλευρά του Ταμείου.

Ο υπουργός συνεχίζει την πολεμική του κατά του ΔΝΤ, η οποία εγκαινιάστηκε και με την επιστολή που έστειλε ζητώντας να μάθει γιατί βλέπουν δημοσιονομικό κενό και απαιτούν νέα μέτρα. Η νέα επίθεση, πάντως, δημιουργεί αγωνία σχετικά με το ποια θα είναι η στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ. Ντ. Βελκουλέσκου, αν υπολογίσει κανείς ότι στο πρόσφατο άρθρο του ο Π. Τόμσεν μιλούσε ανοικτά για περικοπές στις συντάξεις.

«Ζητώ τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Το ΔΝΤ μας πιέζει πάρα πολύ, με τρόπο όμως που δεν έχει οικονομική λογική, και μας ζητάει να κάνουμε πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι. Δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε εκπομπή του «BBC World Questions: Europe and Greece», η οποία ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση θα υποκύψει ή όχι στις «πιέσεις», ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Θα κάνουμε ό,τι συμφωνήσαμε τον Αύγουστο. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στη λίστα Μπόργιανς υπογραμμίζοντας πως το 2012, η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια» . Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την χαρακτήρισε ζήτημα επιβίωσης για την κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ