«Ανάσα» ρευστότητας από την ΕΚΤ- Αποφάσισε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο

«Ανάσα» ρευστότητας από την ΕΚΤ- Αποφάσισε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο

Ανάσα ρευστότητας δίνει η ΕΚΤ στην Ελλάδα, καθώς με απόφασή της δέχεται πλέον τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο.


Ειδικότερα, η ΕΚΤ σε μια απόφαση-σταθμό προσφέρει ένα πακέτο μέτρων διευκόλυνσης χρηματοδότησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη λόγω της κρίσης του κοροναϊού.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων αυτών, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα δέχεται πλέον τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο.

Ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα έχει ότι αίρονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Έτσι για πρώτη φορά η Ελλάδα ωφελείται απευθείας από τη νομισματική βοήθεια της ΕΚΤ.

To γεγονός μπορεί να μειώσει δραστικά το κόστος του χρήματος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να δώσει πρόσβαση σε τεράστια ρευστότητα, η οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν διαθέσιμη για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα μία σειρά διευκολύνσεων που έχουν στόχο να κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση στα προγράμματα παροχής ρευστότητας σε όλα τα μέλη του ευρωσυστήματος, ως απάντηση στην κρίση του Covid-19.

Τα μέτρα, συγκεκριμένα, διευκολύνουν τον τραπεζικό δανεισμό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους όρους με τους οποίους το εργαλεία χρέους γίνονται αποδεκτά ως εγγυήσεις. Την ίδια στιγμή, το ευρωσύστημα αυξάνει την ανεκτικότητά του ως προς την ανάληψη κινδύνου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS