Αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

trapeza 740

Προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με το παρόν και κυρίως το μέλλον της Τράπεζας Αττικής γίνονται τις τελευταίες ώρες, από διάφορες πλευρές (και της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης), όπως πληροφορούμαστε.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή διοίκησης στην τράπεζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξελίξεις –και εκεί– θα δρομολογηθούν προς τα τέλη Ιουνίου, όταν θα σημειωθούν γενικότερα αλλαγές στις διοικήσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Ως γνωστόν, τότε λήγει η προθεσμία αξιολόγησης που έχει αναλάβει η χώρα μας, ως μνημονιακή υποχρέωση και κατά συνέπεια οι ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις, εκείνης της περιόδου θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, από κάθε άποψη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην περίπτωση της Αττικής, η Τράπεζα δεν είναι συστημική, οπότε ο εποπτικός της έλεγχος ανήκει στην ΤτΕ.
Επίσης να αναφέρουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), οπότε αμέσως μετά η συνολική διαδικασία της αξιολόγησης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος θα μπει στην τελική της ευθεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ