Αιφνιδιασμός ΔΝΤ: Ανοίγει θέμα τραπεζών και «κόκκινων» δανείων

Αιφνιδιασμός ΔΝΤ: Ανοίγει θέμα τραπεζών και «κόκκινων» δανείων

Νέα εμπόδια ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης προέκυψαν σήμερα, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει στο τραπέζι κάποια «καινούργια» θέματα.

Όπως τονίζει κυβερνητική πηγή, το ΔΝΤ έθεσε κάποια νέα ζητήματα στη διαπραγμάτευση στο πεδίο των χρηματοοικονομικών. Στη σημερινή ατζέντα βρίσκονται επίσης κόκκινα δάνεια, χρηματοπιστωτικός τομέας και πλεονάσματα.

Σήμερα η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει σε ανάλυση του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ για το 2016. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα εξεταστεί τι μερίδιο από αυτό είναι μόνιμο και επαναλαμβανόμενο τα επόμενα έτη και τι είναι έκτακτο, προκειμένου να υπολογιστεί η θετική επίπτωση το 2017 και το 2018.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο Χίλτον σήμερα, όπου λίγο μετά της 4 το απόγευμα ξεκίνησε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, του Γιώργου Χουλιαράκη και του Δημήτρη Λιάκου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κυβερνητική πηγή είχε εκφράσει την αισιοδοξία της ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως την Κυριακή, αν και άλλοι Έλληνες αξιωματούχοι δεν αποκλείουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για κάποιες μέρες ακόμη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ