Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Όλα ανοιχτά για την νομισματική πολιτική

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ως προς τη χάραξη νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, άφησε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΤ ανέφερε πως όλες οι επιλογές παραμένουν ανοικτές, όπως και το αν θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει οριστεί, όσον αφορά τον πληθωρισμό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό RNE, ο ντε Γκίντος επισήμανε ότι αυτό ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει αποφάσεις για τον χρόνο που θα επιλεγεί για μια δυνητική αύξηση των επιτοκίων, ή για ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε ότι ενδέχεται να μη ληφθούν αποφάσεις στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή εντός Ιουλίου. Χθες, Πέμπτη, ο Όλι Ρεν, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, τόνισε στη γερμανική εφημερίδα Börsen Zeitung ότι η επιβράδυνση της δραστηριότητας στην ευρωζώνη δεν είναι πλέον προσωρινή και ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα χρειάζεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγήσει ρευστότητα προκειμένου να εκπληρώσει τα καθήκοντά του βάσει της εντολής του.

Εξάλλου ο ντε Γκίντος στη συνέντευξή του, επισήμανε πως βλέπει πολύ θετικά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ορίσει την Κριστίν Λαγκάρντ, μέχρι τώρα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποψήφια επόμενη πρόεδρο της ΕΚΤ. «Είναι πολύ καλή επιλογή. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έκανε έξοχη δουλειά στο ΔΝΤ», έκρινε ο ντε Γκίντος.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS