Επεκτείνεται στα νησιά του Αιγαίου το κτηματολόγιο

Στην τελευταία της φάση μπαίνει η διαδικασία της κτηματογράφησης, με το Κτηματολόγιο να δίνει το έναυσμα για συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, από την 1η Ιουλίου ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λήμνου και Λέσβου.

Οι προθεσμίες για Λήμνο και Λέσβο

Το Κτηματολόγιο, που προ ημερών έδωσε νέα παράταση για ορισμένες περιοχές, καλεί όλους όσοι έχουν ακίνητη περιουσία σε Λήμνο και Λέσβο να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας .

Το Κτηματολόγιο επισημαίνει ότι η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τα δυο νησιά λήγει την 1η Οκτωβρίου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 2 Ιανουαρίου του 2020 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης στο Κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική, και πως σε κάθε άλλη περίπτωση επέρχονται οι κατά το νόμο κυρώσεις.

Κτηματολόγιο: Τα γραφεία κτηματογράφησης για Λήμνο και Λέσβο

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα εν λόγω νησιά, σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μπορούν να απευθύνονται στα εξής γραφεία κτηματογράφησης:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου:
Οι Καλλικρατικοί Δήμοι:
Α) Λήμνου
Β) Αγίου Ευστρατίου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Μύρινα: Επί της Λεωφ. Παύλου Κουντουριώτη αρ. 8, στη θέση Ρωμέικος Γυαλός, εντός του οικισμού της Δημοτικής κοινότητας Μύρινας
Τηλέφωνο: 22540 22222 - Fax: 22540 22600 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νίκαια Αττικής: Μπελογιάννη 134, Τηλέφωνο: 210 300 1872

Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα 8:30 με 17:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 19:30

Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου:
Α) Από τον Καλλικρατικό Δήμο Λέσβου, οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΓΙΑΣΟΥ, ΑΓΡΑΣ, ΑΚΡΑΣΙΟΥ, ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ, ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΣΗΣ, ΑΡΓΕΝΝΟΥ, ΑΣΩΜΑΤΟΥ, ΑΦΑΛΩΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΒΑΤΟΥΣΣΗΣ, ΒΡΙΣΑΣ, ΕΡΕΣΟΥ, ΙΠΠΕΙΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΚΑΠΗΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΚΛΕΙΟΥΣ, ΚΩΜΗΣ, ΛΑΜΠΟΥ ΜΥΛΩΝ, ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΗΘΥΜΝΗΣ, ΜΙΣΤΕΓΝΩΝ, ΜΥΧΟΥ, ΝΑΠΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΜΦΙΛΩΝ, ΠΕΛΟΠΗΣ, ΠΕΤΡΑΣ, ΠΗΓΗΣ, ΠΛΑΓΙΑΣ, ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΠΤΕΡΟΥΝΤΟΣ, ΠΥΡΓΩΝ ΘΕΡΜΗΣ, ΣΙΓΡΙΟΥ, ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΥΨΗΣ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ΣΥΚΟΥΝΤΟΣ, ΤΡΥΓΟΝΑ, ΥΨΗΛΟΜΕΤΩΠΟΥ, ΦΙΛΙΑΣ και ΧΙΔΗΡΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Καλλονή Λέσβου: Συνοικία «Μαλτέδαινα» του οικισμού Καλλονής (έναντι Κέντρου Υγείας Καλλονής).
Τηλέφωνο: 22530 24800 - Fax: 22530 24801 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νίκαια Αττικής: Μπελογιάννη 134, Τηλέφωνο: 210 300 1872

Ωράριο λειτουργίας των γραφείων της Ελληνικό Κτηματολόγιο:
Δεύτερα 8:30 με 17:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 19:30

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS