Κοκκινίζουν και πάλι οι αγορές λόγω αδιεξόδου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Mε τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας σε αδιέξοδο, τα ταμπλό στις αγορές κοκκινίζουν και πάλι. Η ανάκαμψη της Παρασκευής αποδείχθηκε εξαιρετικά προσωρινή, αφού οι επενδυτές βλέπουν τον Τραμπ να επιμένει σε επιθετική ρητορική και το Πεκίνο να απαντά ότι δεν θα καταπιεί το «πικρό φρούτο».

Προς το παρόν πάντως η Κίνα δεν έχει επιβάλλει αντίποινα στην αύξηση των κινεζικών δασμών, μένοντας απλά στην απειλή ότι θα το κάνει. Έτσι οι ρευστοποιήσεις είναι σχετικά συγκρατημένες. Ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη υποχώρησε έως και 1,6% και στις 7:25 ώρα Ελλάδος καταγράφει πτώση 0,9%. Ο CSI 300 με τα blue chips της κυρίως Κίνας υποχώρησε έως και 1,9% και βρίσκεται στο -1,1%. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ είναι κλειστή λόγω αργίας.

Στο Τόκιο ο Nikkei κατέγραφε νωρίτερα πτώση 1% και αυτή την ώρα έχει περιορίσει τις απώλειές του στο 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος υπό πίεση βρίσκεται το κινεζικό νόμισμα, με την ισοτιμία στα 6,88 γιουάν ανά δολάριο, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Στον αντίποδα ευνοημένα είναι τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, με την τιμή τους να ενισχύεται και την απόδοση να υποχωρεί στο 2,437%. Αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι λειτουργούν ως ασφαλές καταφύγιο, αλλά εν μέρει έχει να κάνει και με την ανησυχία ότι ο εμπορικός πόλεμος θα εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία και θα αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να επιμείνουν για πολύ ακόμη σε χαλαρή νομισματική πολιτική.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS