Για πρωτόγεννες πλεόνασμα 3,5% έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ESM

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σχολίασε στο Bloomberg την δέσμευση της ελληνική κυβέρνηση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.

Όπως παρατηρεί το Bloomberg μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα «η ελληνική κυβέρνηση έθεσε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ από το 2020 έως το 2022, αμφισβητώντας τη συμφωνία με τους ευρωπαίους πιστωτές και το ΔΝΤ που ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%».

«Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM και των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους είναι ξεκάθαρη: Ο συμφωνηθείς στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022 είναι 3,% του ΑΕΠ» δηλώνει συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ESM.

«Το ζήτημα είναι πολιτικό και ως τέτοιο θα το συζητήσουμε με τους πιστωτές αλλά είναι μια ιδέα win-win» δηλώνει στο Bloomberg κυβερνητικό στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Bloomberg παραθέτει και τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο ότι «υποσχεθήκαμε να πετύχουμε 3,5% του ΑΠΕ για την εξυπηρέτηση του χρέους μας και αυτό θα πάρουν οι δανειστές».

«Η Ελλάδα μένει να παρουσιάσει το σχέδιό της στους δανειστές» σχολιάζει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Σημειώνεται ότι τα 5,5 δισ. ευρώ στα οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας θα προέλθουν από το απόθεμα ασφαλείας (cash buffer) που με βάση απόφαση του Eurogroup απαγορεύεται να διατεθούν για άλλους σκοπούς, επειδή αποτελούν πρόσθετη εγγύηση για τους υποψήφιους επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, ότι οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ετησίως ως το 2022 θα διασφαλίζονται.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS