Μεγάλο ενδιαφέρον των Πολωνών για την Ελλάδα και τη γαστρονομία της

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Πολωνών για την Ελλάδα και τη γαστρονομία της, όπως αποτυπώθηκε στην αυξημένη επισκεψιμότητα της έκθεσης τουρισμού και γαστρονομίας Grecka Panorama και Greek Food Show, που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πολωνία.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία North Events, η έκθεση στο κέντρο της Βαρσοβίας και το Εθνικό Στάδιο PGE Narodowy, ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς συγκέντρωσε 9.380 επισκέπτες, καταρρίπτοντας τις περσινές μετρήσεις.

Περισσότεροι από πέντε τόνους ελληνικής φέτας, 15 τόνοι ελληνικό ελαιόλαδο και 20 τόνοι ελληνικές ελιές είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά νούμερα που καταγράφηκαν σε όγκο πωλήσεων για τους εκθέτες της Greek Food Show. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες δενδρύλλια ελιάς από την Πελοπόννησο έγιναν ανάρπαστα από τους Πολωνούς, καθώς μοιράζονταν σε διαδραστικά events και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Και η Περιφέρεια Ηπείρου είχε μεγάλη παρουσίαση και εκπροσώπηση για τον τουρισμό και τα προϊόντα της, καθώς μαγειρεύονταν και προσφέρονταν παραδοσιακές συνταγές με λουκουμάδες και τραχανά.

Αντίστοιχα πολύ μεγάλη προσέλευση είχε το 16ο ετήσιο τουρνουά τάβλι που διοργανώνει κάθε έτος ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επιχειρηματιών «ΕΡΜΗΣ», με δεκάδες Πολωνούς να διαγωνίζονται σε ένα από τα πλέον παραδοσιακά και αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια των Ελλήνων. Για πρώτη φορά η έκθεση παρουσίασε φέτος τον ελληνικό οίνο με σπουδαίους εκπροσώπους του, όπως επίσης σεμινάρια οίνου για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Το 2019 είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ελληνο-πολωνικών διπλωματικών σχέσεων και ήδη είναι υπό συζήτηση η διοργάνωση ενός μεγάλου «roadshow» σε μεγάλα κέντρα και προορισμούς και των δύο χωρών για την ενίσχυση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο λαών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS