Τα κρυπτονομίσματα στο στόχαστρο του G20

Τα κρυπτονονομίσματα και οι προοπτικές ρύθμισής τους αναμένεται να βρεθούν ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου των 20 κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη (G20), που θα λάβει χώρα στις 19 και 20 Μαρτίου, στο Μπουένος Άιρες.

Στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών θα παρουσιαστεί έκθεση της Ομάδας Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FAFT), η οποία έχε συσταθεί από 37 χώρες, σχετικά με τη χρήση των κρυπτονονισμάτων σε παράνομες δραστηριότητες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το πώς μπορεί να καταπολεμηθεί.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει αυστηρότατους κανόνες και περιορισμούς. Φοβάται, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει προς το παρόν ευρεία συναίνεση στους κόλπους του G20 για κάτι τέτοιο, καθώς ορισμένες χώρες έχουν αποφύγει την όποια προσπάθεια ρύθμισης, την ώρα που άλλες έχουν ήδη ανοίξει έρευνες ή και έχουν βάλει φρένο στις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων.

Στις ΗΠΑ δικαστήριο έκρινε πρόσφατα ότι συνιστούν χρηματιστηριακά εμπορεύματα και επομένως θα πρέπει να ρυθμίζονται και να ελέγχονται ως τέτοια.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS