Λιαργκόβας: Οι μνημονιακές πολιτικές δεν τελειώνουν -Δεν θα φύγουν δια μαγείας

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας προειδοποίησε ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν τελειώνουν και ότι δεν θα φύγουν... δια μαγείας, με το τέλος του τρίτου μνημονίου.

«Δεν θα είναι έξοδος ανεμελιάς στην επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία ώστε το ''μαξιλάρι'' (ρευστότητας) που θα έχει μαζέψει για να μη χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, τις παροχές και το κομματικό κράτος», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Τόνισε πως οι υποχρεώσεις θα συνεχιστούν, καθώς είναι ψηφισμένα πολλά μέτρα που αφορούν το 2018, το 2019 και το 2020, ανάμεσά τους μείωση των συντάξεων και μεγάλη φορολογική επιβάρυνση.

«Χρειάζεται ρευστότητα, και το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για να μπορέσουν όσοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν δραστηριότητα», σημείωσε, ενώ επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ επιμένει να έρθει νωρίτερα η μείωση του αφορολόγητου.

«Γινόμασταν μη αρεστοί αυτό σημαίνει ότι κάναμε τη δουλειά μας... Προβλεπόταν και δεύτερη θητεία, δεν ήθελε η κυβέρνηση, η Βουλή», είπε για την αποχώρησή του από τη θέση, ενώ αναφερόμενος στον διάδοχό του, Φραγκίσκο Κουτεντάκη, διερωτήθηκε «πώς θα μπει ένα μέχρι πρόσφατα κυβερνητικό στέλεχος στη θέση του κριτή ενώ πριν ήταν κρινόμενος;».

Παράλληλα, σχολίασε ότι αυτή η τοποθέτηση πλήττει την ανεξαρτησία ενός δημοσιονομικού θεσμού και όταν πλήττεται η ανεξαρτησία πλήττεται και η αξιοπιστία και χωρίς αξιοπιστία η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS