Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, θα προσέχουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις

«Δεν ζητάμε νέα μέτρα, θέλουμε συμμόρφωση με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, και θα προσέχουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις» τόνισε η κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και απαντώντας σε ερώτημα για την Ελλάδα, προσθέτοντας, παράλληλα: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε Ευρώπη και Ελλάδα στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους για να δούμε ποια μέτρα μπορεί να είναι αναγκαία για τη διαδικασία».

Όπως είπε «αναγνωρίζω την πολύ δουλειά που έγινε και τις τεράστιες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό και είναι εντυπωσιακό».

«Εχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα που υπόκειται στην απαίτηση για ελάφρυνση χρέους όπως λέμε πάντα».

Οι προσδοκίες

Δεν έχω κανένα φόβο, έχω προσδοκίες από την Ευρώπη. Εχοντας υπάρξει υπουργός Οικονομικών που δούλεψε με το ΔΝΤ και τώρα επικεφαλής του ΔΝΤ ξέρω ότι η συνεργασία χρειάζεται. Θα συνεχιστεί με τρόπο που θα αποφασίσουν οι ευρωπαίοι.

ΘΑ υπάρχει συνεργασία, αυτό που ακούω από όλους είναι ότι το παγκόσμιο δίχτυ ασφαλείας πρέπει να είναι το ΔΝΤ στο κέντρο, αυτό είναι το καθήκον μας.

«Λυπάμαι που φεύγει ο Β. Σόιμπλε», απάντησε σε σχετική ερώτηση. Αυτοί που το κριτικάρουν πρέπει να ξέρουν ότι τις κρίσιμες στιγμές κράτησε την ομάδα εστιασμένη. Δεν συμφωνούμε σε όλα αλλά μια ένωση που προσπαθεί να γίνει πολιτική ένωση χρειάζεται αυτή τη δύναμη και την αποφασιστικότητα.

Η παγκόσμια οικονομία

Υπάρχει ένας βαθμός αρμονίας στην παγκόσμια οικονομία. Στόχος μας είναι να την αξιοποιήσουμε για «δράση».

Η ανάκαμψη είναι ισχυρότερη και ευρύτερη, περιμένουμε υψηλότερη 1% του ΑΕΠ ανάπτυξη τόσο φέτος, όσο και το 2018. Όπως είπε η οικονομία οδηγείται από τις επενδύσεις, την κατανάλωση και το εμπόριο.
Όπως είπε όμως η Γενική Διευθύντρια υπάρχουν χώρες που έχουν μείνει πίσω και άνθρωποι που περνούν δύσκολα. Πρέπει περισσότεροι να εκμεταλλευτούν την ανάκαμψη, αυτό είναι το θέμα που θα βάλουμε στο τραπέζι.

Όπως είπε κάποιες χώρες πρέπει να επενδύσουν σε υποδομές και εκπαίδευση, ενώ άλλες να αξιοποιήσουν την ανάκαμψη για να μειώσουν τα επίπεδα χρέους.

Όπως είπε δομικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν ευκολότερα δεδομένης της ανάκαμψης. Αυτές διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα: μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλαγές στις αγορές εμπορευμάτων, άρση εμποδίων.

Μίλησε για την ανάγκη να ενισχυθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν τον έλεγχο του χρηματοοικονομικού τομέα αλλά και τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει από τη «σύσφιξη» των χρηματαγορών από τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Τις κάλεσε δε να σκεφτούν τις ευρύτερες συνέπειες των κινήσεών τους και να λειτουργήσουν σταδιακά.

Αναφορικά με το Brexit εξέφρασε την ελπίδα να γίνει ομαλά ώστε να μειωθούν οι ανησυχίες των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων. Η καθαρότητα στο χρόνο θα βοηθήσει να μειωθεί η αβεβαιότητα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS