Ο ενήλιξ ΣΥΡΙΖΑ

Απολύτως αναμενόμενη ήταν η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η κάνουλα της παροχολογίας έχει σφραγιστεί από τον ίδιο, αφού έδωσε τα πάντα και για τις επόμενες δεκαετίες στους δανειστές, προκειμένου να κλείσει την τρομακτική β΄ αξιολόγηση. Με τα ανελέητα νέα μέτρα του 2019 και 2020, με τα υπερβολικής αισιοδοξίας πλεονάσματα του 3,5 % επί σειρά ετών θα σηκωνόντουσαν και οι πέτρες αν ο πρωθυπουργός τολμούσε να επαναλάβει τον προηγούμενο εαυτόν του με νέες οικονομικές υποσχέσεις.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να εμφανιστεί στη ΔΕΘ από το να ανέβει στο άρμα των δανειστών και να παρουσιάσει ο ίδιος, τις απαρέγκλιτες απαιτήσεις τους για το τέλος του προγράμματος, ως το όραμα του για την «έξοδο» από το Μνημόνιο.

Δεσμεύθηκε , στους δανειστές, όχι στους Έλληνες πολίτες, ότι θα εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που αυτοί απαιτούν για να κλίσει η γ΄ αξιολόγηση. Και δεν πληροφόρησε ούτε κατ’ ελάχιστο τον Ελληνικό λαό πως θα παρέμβει πχ στην αγορά εργασίας , ούτε τι είδους μεταρρυθμίσεις θα κάνει στο Δημόσιο Τομέα.

Αυτά θα τα επιβάλουν οι δανειστές.

Εμφανίστηκε υπέρμαχος των ξένων επενδύσεων στη χώρα, πάγιο αίτημα των δανειστών. Χωρίς όρια. Αγγίζοντας επικίνδυνα το μοντέλο αποκρατικοποιήσεων και ξένων επενδύσεων, που εφαρμόζουν όλες ανελλιπώς οι κεντρο-ανατολικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , σε αντάλλαγμα της γρήγορης ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης . Με συνέπεια οι λαοί αυτοί να στρέφονται όλο και πιο δεξιά στο εσωτερικό τους..

Ανακάτωσε τον «ούριο άνεμο» στις ξένες επενδύσεις, (του ξέφυγε στην στροφή η ανακοίνωση της Ελ.. Χρυσός, που τα μαζεύει από την Ελλάδα), με την ανάγκη οι νέοι να βρουν δουλειά και να επιστρέψουν στη χώρα.(Μισθωτοί συνταξιούχοι και άνεργοι μέσης ηλικίας είναι καλά παρκαρισμένοι στη μιζέρια της λήθης). Αλλά δεν είπε ούτε μια κουβέντα για την πολύπαθη και αφυδατωμένη πλέον ελληνική επιχειρηματικότητα, που παραμένει αλυσοδεμένη στην υπέρμετρη γραφειοκρατία και τους λογής αντι -αναπτυξιακούς φόρους και λογής εισφορές.

Επιχείρησε να κρατήσει την λεπτή ασταθή ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και το ψεύδος. Διότι πράγματι η χώρα ημερολογιακώς τον Αύγουστο του 2018 βγαίνει από το Γ Μνημόνιο. Και γι’ αυτό ο κ Τσίπρας κάνει από τώρα πρόβες στον μανδύα του απελευθερωτή. Αλλά κρύβει επιμελώς ότι η «έξοδος» αυτή θα συνοδεύεται από μόνιμη επιτροπεία- εποπτεία των ευρωπαίων δανειστών, είτε ο κ Τσίπρας ενταχθεί στο νέο φιλελεύθερο κλαμπ του κ Μακρόν είτε όχι.

Eφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com