Όταν οι... κουτόφραγκοι ήσαν πιο ξύπνιοι

ee

Επειδή το Βερολίνο, σχολιάζοντας δια της κ. Μέρκελ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, μίλησε για ανάπτυξη, αφήνοντας έτσι να φανεί μία αχτίδα φωτός για αλλαγή της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλεται, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης έσπευσε να υπερτονίσει την εμμονή στην προτεσταντική δημοσιονομική πειθαρχία.
Επειδή θύματα και πάλι θα είναι οι λαοί του Νότου κυρίως οφείλουμε μία επισήμανση και μία υπενθύμιση.
Η παρατήρηση έχει να κάνει ότι το Βερολίνο δείχνει να μη κατανοεί το μήνυμα που εστειλαν οι λαοί στην Ευρώπη με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ούτε καν τις επισημάνσεις του σαρωθέντος Ολάντ στη Γαλλία.
Η επισήμανση έχει να κάνει με μερικά ευρωπαϊκά «κατορθώματα» τα οποία καλόν είναι να λάβει υπ' όψιν της η κυβέρνηση ώστε η Ελλάδα να μην είναι μονίμως ή θύμα ή στην θέση του κατηγορουμένου.
Πρώτον σχεδόν όλες οι χώρες -μηδέ αυτών που ασκούν κριτική στις άλλες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία- έχουν παραβιάσει κατά σύστημα τους κοινοτικούς κανονισμούς.
Δεύτερον –υπενθυμίζουμε- η Μ. Βρετανία, επί Θάτσερ, είχε δηλώσει μία ωραία ημέρα, ότι το ποσό που είχε καταβάλει σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς –τους οποίους είχε αποδεχθεί- ήταν πολύ μεγάλο και αξίωσε να της επιστρέψουν εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και εισέπραξε.
Τρίτον, η Γερμανία και Γαλλία, που ορθώνουν σήμερα ανάστημα ηθικής, είχαν παραβιάσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και τελικώς συγχωρέθηκαν. Προφανώς όχι μόνο διότι ήσαν δύο από τις ισχυρές χώρες της ΕΕ αλλά και επειδή δεν σύρθηκαν στα γόνατα κλαψουρίζοντας για να τους συγχωρεθούν οι ...αμαρτίες. Υπενθύμιζε ακόμη πως μπήκε, δια της δημιουργικής λογιστικής, η Ιταλία στην Ευρωζώνη.
Τέταρτον, το πινάκιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι γεμάτο από εγκλησεις παραβίασης των κοινοτικών κανόνων από τα κράτη-μέλη.
Πέμπτον, στις Βρυξέλλες ήξεραν από πολύ καιρό ότι τα στοιχεία που τους δίναμε κρύβουν την πραγματικότητα, αλλά δεν μιλούσαν διότι κέρδιζαν οι πλούσιοι της συντροφιάς από τις δοσοληψίες μαζί μας. Οι εταίροι μας ήταν απολύτως συνυπεύθυνοι...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ