Χρίστηκε κυρία των τιμών η Α.Τζολί από τη βασίλισσα της Βρετανίας (video)

jolie-kyria-timon

Δεν συνηθίζεται να δίνονται τιμές από την Βρετανική μοναρχία σε Αμερικανούς πολίτες, αλλά φαίνεται οτι η ηθοποιός Angelina Jolie, αποτελεί εξαίρεση...
Εκτός από... βασίλισσα του Χόλιγουντ, η Jolie είναι πλέον και μια Κυρία των Τιμών, καθώς χρίστηκε από την Βασίλισσα στα πλαίσια των εορτασμών των γεννεθλίων της, ως Κυρία των Τιμών του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου για τις "σημαντικές μη-στρατιωτικές υπηρεσίες της σε ξένη χώρα".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός εξωτερικών William Hague ήταν αυτός που εισηγήθηκε για τον τιμητικό τίτλο, καθώς έχει συνεργαστεί με την ηθοποιό σε πολλά ζητήματα που αφορούν πρόσφυγες, γυναίκες θύματα πολέμου και άλλα, για πάνω από δύο χρόνια.

Η ηθοποιός μάλιστα συμμετείχε πρόσφατα σε σημαντικό διεθνές συνέδριο στο Λονδίνο με θέμα τους βιασμούς εν καιρώ πολέμου.

Ο Hague δήλωσε ότι η ηθοποιός άξιζε την τιμητική βράβευση γιατί "πραγματικά βοήθησε, άφησε το στίγμα της και κατάφερε αποτελέσματα τα οποία έχουν διάρκεια" αναφερόμενος συγκεκριμένα για την Πρωτοβουλία κατά της Σεξουαλικής Βίας, μιας καμπάνιας που ξεκίνησε η Jolie με τον ίδιο το 2012.

Η ίδια δήλωσε ότι "το να παραλάβω έναν τόσο τιμητικό τίτλο για την εξωτερική πολιτική, σημαίνει πάρα πολλά για μένα γιατί αφιερώνω την ζωή μου σε αυτούς τους σκοπούς".

Στις 10 Ιουνίου η Jolie είχε δώσει τον παρακάτω λόγο στο πρώτο συνέδριο κατά της σεξουαλικής βίας που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

https://www.youtube.com/watch?v=aNmNp0Xm-h4

Πηγή : protothema.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS