Χάνουν έδαφος οι τζιχαντιστές στο Κομπάνι

tzixantistes

Οι δυνάμεις των τζιχαντιστών φαίνεται να χάνουν έδαφος δεχόμενες πλήγματα από ξηρά και αέρος. Ξεπερνούν τους 600 οι νεκροί από την αρχή της σύγκρουσης. Ιντρίς Νάσαν σημείωσε ότι το Ι.Κ. έχει χάσει πάνω από 20% του εδάφους της πόλης, το οποίο ήλεγχε νωρίτερα.Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σημειώνουν ότι εκατοντάδες μαχητές του Ι.Κ. έχουν χάσει τη ζωή τους γύρω από το Κομπάνι, σαν αποτέλεσμα και των αεροπορικών πληγμάτων της Διεθνούς Συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να αναχαιτιστεί η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία. Σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κυβερνητικών ηγετών ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας επιβεβαιώθηκε η γραμμή της προασπάθειας για μια πλατιά εθνική ενότητα στο Ιράκ σε επίπεδο κυβέρνησης, η οποία να ενώνει τους Άραβες σιίτες και σουνίτες, καθώς και τους Κούρδους.

Για τη Συρία, όπως και για το Ιράκ, προκρίθηκε η εκπαίδευση εντόπιων δυνάμεων για τον πόλεμο στο έδαφος, όπως σημείωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Ο κ. Νάσαν δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις αυτοάμυνας στο Κομπάνι σημειώνουν προόδους έναντι του Ισλαμικού Κράτους. «Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες το Ι.Κ. να ήλεγχε έως και το 40% του Κομπάνι, αλλά αυτή τη στιγμή μόλις το 20% της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό του», ανέφερε. «Την Πέμπτη οι κουρδικές δυνάμεις άρχισαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις ανατολικά και νοτιοανατολικά του Κομπάνι», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι τόνισε ότι «αρκετές εκατοντάδες» τζιχαντιστές έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο Κομπάνι και γύρω από την πόλη, ωστόσο πρόσθεσε ότι η πιθανότητα η πόλη να πέσει στα χέρια του Ι.Κ. «δεν έχει εξαλειφθεί καθόλου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ