Το Λονδίνο γεμίζει τα ΑΤΜ - Φοβούνται απόσχιση της Σκωτίας

skotiaanexartisiaready

Υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, βρετανικές τράπεζες διοχέτευσαν εκατομμύρια χαρτονομίσματα σε μηχανήματα ATM στα βόρεια της χώρας για να καλυφθεί η ζήτηση, σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι αποσύρουν τα χρήματά τους την επομένη της κάλπης ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Independent», χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας προέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτή την κίνηση προκειμένου τα ATM να μην ξεμείνουν από χρήματα, ένα 24ωρο μετά τον πανικό που μπορεί να προκληθεί σε περίπτωση που επικρατήσει η ψήφος της απόσχισης.

Όπως επισημαίνει o «Ιndependent», οι τραπεζίτες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως , μέχρι στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των χρημάτων που αποσύρονται από τα ΑTM και πως δεν υπάρχει ανάγκη για να καλυφθεί τυχόν πρόβλημα ρευστού εφόσον η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη διευκρινίσει πως θα στηρίξει όλους τους λογαριασμούς τουλάχιστον επί 18 μήνες σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης.

Σύμφωνα με πηγές τραπεζών,μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας έχουν ήδη εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές στα υποκαταστήματά τους στην Σκωτία προκειμένου να διαβεβαιώσουν τους πελάτες ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στην απόσχιση.

Την ίδια ώρα, η σκωτσέζικη αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός την ημέρα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αλλά και την επομένη καθώς όπως επισημαίνουν οι βρετανικές «Independent» και «Guardian», οι αρχές φοβούνται για έκτροπα.

Χτες, Δευτέρα, και οι ΗΠΑ έλαβαν επίσημη θέση στην σκωτσέζικη υπόθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να προειδοποιεί τη Σκωτία να μην καταστρέψει την ειδική σχέση της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης.

Με τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής να «δείχνουν» ότι το δημοψήφισμα της ερχόμενης Πέμπτης θα εξελιχθεί σε ντέρμπι καθώς η ψαλίδα μεταξύ αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όσων υποστηρίζουν την απόσχιση έχει κλείσει σημαντικά, οι επικεφαλής των δύο στρατοπέδων ανασκουμπώνονται και προσπαθούν να προσεγγίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, τους αναποφάσιστους , το ποσοστό των οποίων κυμαίνεται στο 10%.

Η σκωτσέζικη υπόθεση έχει προκαλέσει πανικό αλλά και στιγμές παράνοιας.... Μία Σκωτσέζα που παραθέριζε με την οικογένειά της στην Σαρδηνία απαθανάτισε τον συννεφιασμένο ουρανό όπου απεικονιζόταν- όπως η ίδια επισημαίνει- ο χάρτης της Βρετανίας χωρίς τη Σκωτία. Η Σκωτσέζα μίλησε για «σημάδι», λίγα 24ωρα πριν την ώρα της κάλπης, που δείχνει ότι ο λαός της Σκωτίας θα διεκδικήσει την ανεξαρτησία του...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS