Τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουμε εάν θα βομβαρδίσουμε το Ιράκ»

obamaready

Παράταση έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο ενδεχόμενο αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των τζιχαντιστών, που προελαύνουν στο Ιράκ και πλησιάζουν τη Βαγδάτη.
Όπως είπε σε διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Βόρεια Ντακότα, θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να αποφασιστεί, εάν οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν τους αντάρτες με αεροπορικά μέσα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι, οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν στρατιωτικά στο Ιράκ χωρίς να υπάρχει πολιτικό σχέδιο από την κυβέρνηση της Βαγδάτης για την αντιμετώπιση των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
Αναφερόμενος στο ΙΚΙΛ, ο Ομπάμα το χαρακτήρισε «περιφερειακό πρόβλημα» το οποίο «θα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.» Όπως σημείωσε «αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να συνδυάσουμε επιλεκτικά δράσεις του στρατού μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα καταδιώξουμε τρομοκράτες που μπορεί να βλάψουν το προσωπικό μας στο εξωτερικό ή, τελικά, να πλήξουν την πατρίδα.»
Σημείωσε, εξάλλου ότι η στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ δεν θα διαφοροποιήσει κατά πολύ τα πράγματα, εάν το Ιράκ δεν διορθώσει τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματά του.
Η Ουάσιγκτον έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων ενώ νωρίτερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως μετακινείται το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» στον Περσικό Κόλπο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS