Τζιχαντιστές ετοίμαζαν σχέδιο επίθεσης στο κτίριο της Κομισιόν

komision

Tην τελευταία στιγμή απετράπη χτύπημα το οποίο ετοίμαζαν τζιχαντιστές στο μέγαρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS πρόκειται για τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στο Βέλγιο και οι οποίοι προετοίμαζαν επιθέσεις σε διάφορα κτήρια, μεταξύ αυτών και στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Λίγο πριν, η βελγική εφημερίδα L'Echo είχε γράψει ότι οι βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν αποτρέψει επιθέσεις τζιχαντιστών που είχαν επιστρέψει από τη Συρία. «Ένας από τους στόχους ήταν το μέγαρο της Κομισιόν» μετέδωσε το NOS, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένη πηγή. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες ισλαμιστές στο Βέλγιο είναι κάτοικοι της Χάγης.

«Συγκεκριμένοι επίτροποι δεν ήταν στο στόχαστρο των τζιχαντιστών» διευκρινίζει το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι σχεδιαζόμενες επιθέσεις ήταν στο πρότυπο της πρόσφατης ένοπλης επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι. Ο δράστης, ένας 29χρονος Γαλλοαλγερινός που συνελήφθη και κρατείται είχε πολεμήσει πριν από έναν χρόνο στο πλευρό των τζιχαντιστών στην Συρία.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Επιτροπή είναι ενημερωμένη για τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά όχι για συγκεκριμένα σχέδια. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέτρα που θα λάβουν οι εθνικές Αρχές», είπε ο εκπρόσωπος. Η βελγική δικαιοσύνη αρνήθηκε να τοποθετηθεί σε σχετικό ερώτημα του Γαλλικού Πρακτορείου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ