Σύροι αντάρτες: Oι τζιχαντιστές οδεύουν προς το Ισραήλ

islamistes-2

Επικίνδυνη επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προς το Ισραήλ φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με Σύρους αντάρτες. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από εκπρόσωπο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι τζιχαντιστές βρίσκονται σε χωριά κοντά στην πλευρά των ισραηλινών κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, υπάρχουν περίπου 6.000 Ισλαμιστές που κατευθύνθηκαν νότια της Συρίας προς τα σύνορα με το Ισραήλ και την Ιορδανία τον περασμένο Ιούλιο, οι οποίοι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, και όχι της εξτρεμιστής οργάνωσης αλ Νούσρα όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Παρότι οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται, ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού υποστηρίζει πως οι άνδρες του ΙΚ προσεγγίζουν κατοίκους της περιοχής προσφέροντας τρόφιμα και χρήματα. «Τους λένε να μείνουν στο σπίτι τους και μόλις τους χρειαστούν θα τους καλέσουν», είπε ο Σύρος αντάρτης για την απόπειρα στρατολόγησης νέων μελών από τους εξτρεμιστές.

Ο Εγιάλ Ζίσερ, ειδικός σε θέματα Συρίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, δήλωσε άγνοια σχετικά με την παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στη νότια Συρία, ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, δε φάνηκε να εκπλήσσεται από την πληροφορία. «Το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να εδραιωθεί σε ολόκληρη τη Συρία. Η οργάνωση βρίσκεται σε μία διαδικασία μεταμόρφωσης. Άλλες ομάδες στη Συρία προσπαθούν να σχετιστούν μαζί τους και έτσι υπόσχονται υποταγή σε αυτούς. Κάποιοι το κάνουν από φόβο, άλλοι ελπίζουν ότι θα έχουν οφέλη από τη συνεργασία με το ΙΚ στο μέλλον», δήλωσε ο Ζίσερ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ