Σκωτία: Έφτασε η ώρα της κρίσης-Ξεκίνησε η ψηφοφορία

scotland anexarthsia

Ξεκίνησε το δημοψήφισμα το οποίο θα αποτελέσει τη σημαντικότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας για τη Σκωτία.  Το αποτέλεσμα θα οδηγήσει στην διάλυση της Ενωσης ή τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού κράτους; Η πολυπόθητη απάντηση θα δοθεί από της πολίτες της χώρας και την περιμένουν με αγωνία εκτός από τους Άγγλους και ολόκληρος ο κόσμος.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 22.00 (τοπική ώρα). Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό νωρίς το πρωί της Παρασκευής.Πάντως σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες προτού οι ψηφοφόροι κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της Σκωτίας, το ποσοστό των Σκωτσέζων πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται στο 53%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την εταιρεία Survation για λογαριασμό της σκωτσέζικης εφημερίδας Daily Record και σύμφωνα με την οποία το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας φτάνει το 47%, ποσοστό μικρότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα. Ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 9%.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS