Ουκρανία: Ένοπλες δυνάμεις στο σημείο που συνετρίβη το Μπόινγκ

boeinganazitisi

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την αποστολή ένοπλων ολλανδικών και αυστραλιανών δυνάμεων στο σημείο όπου κατέπεσε το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines. Οι αποστολές αυτές ενδέχεται να αποτελούνται συνολικά από 950 άνδρες και η ανάπτυξή τους μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με το κείμενο των συμφωνιών που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, η ολλανδική αποστολή αποτελείται από «στρατιωτικό και μη στρατιωτικό προσωπικό» και η δύναμή της θα φτάνει έως και τους 700 άνδρες. Η Αυστραλία από την άλλη πλευρά θα έχει το δικαίωμα να αναπτύξει 250 «αστυνομικούς, στρατιωτικούς και πολίτες».

Την ίδια ώρα, Ρώσοι και Ουκρανοί απεσταλμένοι συμφώνησαν να διατηρηθεί ανοικτός ο δρόμος που χρησιμοποίησαν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες για να φτάσουν στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Βολοντίμιρ Γκρόισμαν δήλωσε ότι η συμφωνία επετεύχθη στη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στο Μινσκ.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωποι των αυτονομιστών ανταρτών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ αναμένεται να συμμετάσχουν στις συνομιλίες αύριο Παρασκευή.

Nωρίτερα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είχε ανακοινώσει ότι οι παρατηρητές του, συνοδευόμενοι από ολλανδούς και αυστραλούς εμπειρογνώμονες, έφτασαν στη σημείο της συντριβής του αεροπλάνου της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, δύο εβδομάδες μετά την πτώση του.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, κοντά στο σημείο ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ μια στήλη καπνού ήταν ορατή στην περιοχή, λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από το σημείο που βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο ουκρανικός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις του στην ανατολική Ουκρανία ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση στο σημείο της συντριβής στους ξένους εμπειρογνώμονες, αν και οι αυτονομιστές αντάρτες επεσήμαναν ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον των θέσεών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ