Ομπάμα-Κέρι: Καμία χερσαία επιχείρηση αμερικανών στο Ιράκ

obamaready

Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι οι αμερικανοί στρατιώτες που θα σταλούν στο Ιράκ δεν θα συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών, κλείνοντας το «παράθυρο» που άνοιξε ένα 24ωρο νωρίτερα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ δεν θα έχουν αποστολή μάχης» υπογράμμισε ο πρόεδρος σε ομιλία του στην στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (Centcom) που εδρεύει στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ο πρόεδρος επέμεινε ότι η βασική συμβολή των ΗΠΑ στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα είναι οι αεροπορικές επιδρομές, σε συνδυασμό με το συντονισμό του διεθνούς συνασπισμού που, όπως είπε, σήμερα αριθμεί περισσότερες από 40 χώρες.

«Θέλω να είμαι σαφής. Οι αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ δεν έχουν και δεν θα έχουν αποστολή μάχης. Ως ανώτατος διοικητής σας, δεν θα σας επιφορτίσω, εσάς και τις υπόλοιπες ένοπλες δυνάμεις, με μια χερσαία επιχείρηση στο Ιράκ» κατέληξε.

Αργότερα, και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, δήλωσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις στο Ιράκ.

«Έχουμε μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική» τόνισε ο Κέρι, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να σταματήσει η παράνομη ροή χρήματος στο Ισλαμικό Κράτος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ