Οι Ταλιμπάν απειλούν με επιθέσεις σε ξένες εταιρείες

talibanready

Κατά της κυβέρνησης "πυρπολώντας τα παλάτια της" θα επιτεθούν οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν σε αντίποινα για την στρατιωτική επίθεση κατά των μαχητών του στο βορειο-δυτικό τμήμα της χώρας ενώ δεν δίστασαν να απειλήσουν με ανακοίνωση που έστειλαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, "όλους τους ξένους επενδυτές, αεροπορικές και πολυεθνικές εταιρείες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα" για να αποφύγουν επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, αρχής γενομένης από το Ισλαμαμπάντ, έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, εν αναμονή επιθέσεων μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Κινημάτος των Ταλιμπάν του Πακιστάν και των μαχητών της Αλ-Κάιντα στις βάσεις τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

Εκτός από το Ισλαμαμπάντ, έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και της περιφέρειας του Ραβαλπίντι, όπου βρίσκεται το αρχηγείο των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο Καράτσι και το Πεσαουάρ και την επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα, που συνορεύει με τις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, ορμητήριο των ισλαμιστών μαχητών.

Στο Πεσαουάρ, τα νοσκομεία έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας για να υποδεχθούν θύματα των βομβαρδισμών του στρατού και πιθανών επιθέσεων αντιποίνων από τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ