ΟΗΕ: Να επεκταθούν οι επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

ohe

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών άσκησε πιέσεις ώστε οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των συνδεόμενων με αυτό εξτρεμιστικών ομάδων να ενισχυθούν και να επεκταθούν.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να ενισχύσει περαιτέρω και να επεκτείνει την υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων και των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας, για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των ένοπλων ομάδων που συνδέονται με αυτό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας επίσης τόνισε ότι «το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να ηττηθεί και ότι η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που ενστερνίζεται, πρέπει να παταχθούν.

Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που έγιναν γνωστές την Παρασκευή ότι ιρακινοί πιλότοι που έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους εκπαιδεύουν τους τζιχαντιστές ώστε αυτοί να καταφέρουν να πετάξουν τουλάχιστον τρία μαχητικά αεροσκάφη που έχουν καταλάβει από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές θα μπορούν να απειλήσουν και από αέρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS