Ο Φελίπε επίσημα βασιλιάς της Ισπανίας

felipekingSpainready

Λίγο πριν τις 11:30 έφτασε στο Ισπανικό κοινοβούλιο για την ορκωμοσία του ο βασιλιάς Φελίπε συνοδευόμενος από τη γυναίκα του Λετίθια και τις δυο κόρες του Λεονόρ και Σοφία. Τη βασιλική οικογένεια υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι. Ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε VI παρέλαβε από τα χέρια του πατέρα του την κόκκινη ζώνη που συμβολίζει την αρχηγία των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στην αίθουσα ακροάσεων των ανακτόρων Θαρθουέλα, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας και των μελών της ηγεσίας των ισπανικών στρατιωτικών σωμάτων. Ο Χουάν Κάρλος δεν ήταν παρών στην ορκωμοσία «για να μην αποσπάσει την προσοχή από τον νέο μονάρχη».
Η ανακήρυξη του νέου επικεφαλής του ισπανικού κράτους έγινε αφότου ο Φελίπε ορκίστηκε ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και εκφώνησε την ομιλία του στο κοινοβούλιο, ευχαριστώντας τους γονείς του, τον ισπανικό λαό και τονίζοντας ότι έχει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον της Ισπανίας: «Θα δείτε σε μένα έναν πιστό επικεφαλής του κράτους που είναι έτοιμος να ακούσει και να κατανοήσει, να προειδοποιήσει και να συμβουλεύσει όπως και το να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον σε κάθε στιγμή ... Ο μονάρχης θέλει να είναι κοντά στους πολίτες...Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι πολίτες της Ισπανίας ζητούν δικαίως να διακατέχεται η δημόσια ζωή μας από θεμελιώδεις ηθικές αρχές. Ο βασιλιάς δεν πρέπει απλώς να είναι ένα σημείο αναφοράς, αλλά αυτός που υπηρετεί όλους τους πολίτες της Ισπανίας».
Μετά την ενθρόνιση, το νέο βασιλικό ζεύγος κατευθύνθηκε με αυτοκίνητο μέσα από τους δρόμους της Μαδρίτης στα ανάκτορα Ρεάλ. Εκεί, ο Φελίπε VI μαζί με τη νέα βασίλισσα Λετίθια συνοδευόμενοι από τον Χουάν Κάρλος και τη βασίλισσα Σοφία, την οκτάχρονη διάδοχο του ισπανικού θρόνου Λεονόρ και την αδελφή της Σοφία εμφανίστηκαν στο κεντρικό μπαλκόνι για να χαιρετήσουν το πλήθος. Θα ακολουθήσει επίσημη δεξίωση με 2.000 προσκεκλημένους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ