Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 χωρικοί νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ

nigiria-bokoharam

Ύποπτοι, που οι αρχές θεωρούν ότι ήταν ισλαμιστές που φορούσαν στρατιωτικές στολές, επιτέθηκαν και σκότωσαν τουλάχιστον 42 χωρικούς σε μια περιοχή της βορειοανατολικής Νιγηρίας, που αποτελεί το επίκεντρο της κλιμακούμενης βίας από τους μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Η επίθεση στο χωριό Μπαρντάρι έγινε αργά χθες Τετάρτη, μια ημέρα αφότου αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μέλη της ίδιας ισλαμιστικής οργάνωσης σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους σε τρία άλλα χωριά στην πολιτεία Μπόρνο.

Οι ένοπλοι συγκέντρωσαν τους χωρικούς και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ, ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Οι χωρικοί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εγκαίρως ότι ήταν τρομοκράτες» συμπλήρωσε. Οι ένοπλοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, διασχίζοντας ένα ποτάμι και βάζοντας φωτιά σε σπίτια στο γειτονικό χωριό Καγιάμλα, κοντά στην περιφερειακή πρωτεύουσα Μαϊντουγκούρι πρόσθεσε η ίδια πηγή. Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στη Νιγηρία από το 2009 όταν ξεκίνησε η εξέγερση των ισλαμιστών στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου της Αφρικής. Τον περασμένο Απρίλιο μέλη της οργάνωσης απήγαγαν περισσότερα από 200 κορίτσια από ένα σχολείο στα βορειοανατολικά της χώρας προκαλώντας παγκόσμια κινητοποίηση και ενδιαφέρον για τη σωτηρία τους.

Διεθνής σύνοδος για την αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ θα φιλοξενήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου μια συνάντηση αφρικανών και δυτικών αξιωματούχων στο Λονδίνο με στόχο την επιτάχυνση των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις απόψε.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί την 12η Ιουνίου και σε αυτή θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας και εκπρόσωποι από γειτονικές αφρικανικές χώρες όπως το Μπενίν, το Τσαντ, το Καμερούν και ο Νίγηρας. Παρόντες θα είναι αξιωματούχοι από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ