Μαφιόζος στην Ιταλία δεν θυμάται πόσους ... φόνους έχει διαπράξει αλλά "συνεργάζεται" με την αστυνομία

antonio-iovinemafiozosready

«Έχω διαπράξει τόσους πολλούς φόνους που δεν τους θυμάμαι όλους», υποστηρίζει ο πρώην νονός της Καμόρα, Αντόνιο Ιόβινε, ο οποίος πλέον συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές της Ιταλίας.

Ο 49χρονος που κατέθεσε στο δικαστήριο για πρώτη φορά εχθές, Παρασκευή, δήλωσε πως δε θυμάται πόσους ανθρώπους σκότωσε όσα χρόνια ηγείτο της ναπολιτάνικης «φαμίλιας» Καζαλέζι.

Ο Ιόβινε, ο οποίος συνελήφθη το 2010, έπειτα από 16 χρόνια που αναζητείτο, κατέθεσε μέσω τηλεδιάσκεψης από μυστική τοποθεσία όπου βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, ότι άρχισε να συνεργάζεται με τις ιταλικές αρχές για να έχει ένα καλύτερο μέλλον και να κάνει μία σημαντική αλλαγή στη ζωή του.

Περιέγραψε, μάλιστα, την τελετή μύησής του κατά την οποία μέλη της «οικογένειας», του τρύπησαν το δάχτυλο, από το όποιο έσταξαν λίγες σταγόνες αίματος σε ένα εικόνισμα και στη συνέχεια έδωσε όρκο πίστης, σύμφωνα με τους οποίους δεν έπρεπε να προδώσει τη... φαμίλια.

Μέσω της... εργασίας του, εξαιτίας της υψηλής θέσης του στην οργάνωση, αλλά και χάρη στις επαφές του με δημάρχους και τοπικούς αξιωματούχους είχε αποκτήσει πολλά ακίνητα, είχε εμπλοκή σε συμβόλαια για δημόσια έργα και διαχειριζόταν τα απορρίμματα στην περιοχή της Καμπανίας.

Για τις υπηρεσίες του, μάλιστα, αποκόμιζε τουλάχιστον 100.000 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων χρηματικά ποσά παραχωρούσε στις οικογένειες των μελών της οργάνωσης που είχαν συλληφθεί.

Οι αρχές ελπίζουν πως ο 49χρονος μαφιόζος θα αποκαλύψει τις υψηλού επιπέδου πολιτικές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις που επέτρεψαν στην Καμόρα να ευημερεί επί δεκαετίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ