Μαζί ΗΠΑ-Ρωσία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

lavrov-kerry

Σε μια ιστορική συμφωνία προχώρησαν ΗΠΑ και Ρωσία στο Παρίσι, ενώνοντας τις δυνάμεις τους κατά των Τζιχαντιστών.Οι Υπουργοί Εξωτερικών, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, συμφώνησαν να συνεργαστούν Ουάσινγκτον και Μόσχα, κατά του Ισλαμικού κράτους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είπε ότι πρότεινε στον ομόλογό του «να ενταθεί η συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης.Συμφωνήσαμε να το κάνουμε».

Σύμφωνα πάντως με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έως και 500 μαχητές από τη Ρωσία μπορεί να έχουν ήδη ενταχθεί στις τάξεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Όσον αφορά στην Τουρκία, ο Κέρι υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τη στρατηγική για την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών που προσπαθούν να καταλάβουν την κουρδική, συριακή πόλη Κομπάνι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, ξεκαθαρίζοντας πως η Άγκυρα θα καθορίσει το ρόλο της με βάση το δικό της χρονοδιάγραμμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ