Μ. Σουλτς: Οι Ευρωπαίοι να "κλείσουν το δρόμο" στους λαϊκιστές

schulz-280

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έκλεισε σήμερα την προεκλογική εκστρατεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για τις ευρωεκλογές καλώντας σε διάλογο με τη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως είχαν κάνει μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, αναφέρθηκε και αυτός στα 75 χρόνια από την έναρξη του πολέμου αυτού για να ζητήσει από τους παριστάμενους σε μια συγκέντρωση στη Φραγκφούρτη να "κλείσουν το δρόμο" στους λαϊκιστές.

Στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του CDU στη Βορμς η Μέρκελ μίλησε για την οικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη δέσμευση που ανέλαβαν τότε οι χώρες να υπερασπιστούν την ειρήνη.

"Το καθήκον μας σήμερα είναι να συνεχίσουμε αυτό το έργο και, συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, να συνομιλήσουμε με τη Ρωσία, να τείνουμε πάντα το χέρι ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα", τόνισε η καγκελάριος. "Σήμερα λύνουμε με άλλον τρόπο τις διαφορές μας, όχι με τον πόλεμο αλλά με ειρηνικές συνομιλίες", πρόσθεσε.

Η Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός της στην αμοιβαιοποίηση του χρέους των χωρών-μελών της ΕΕ. "Είμαστε αλληλέγγυοι, βοηθάμε, όμως αναμένουμε και από αυτούς που χρειάζονται βοήθεια" ότι θα κάνουν ό,τι απαιτείται, εξήγησε.

Ο Σουλτς από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ομιλία του σε όσους αντιτίθενται στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήθελαν να δουν τις σχέσεις των χωρών να θρυμματίζονται. "Είναι οι ίδιοι που προπαγανδίζουν και πάλι μια εθνικιστική ρητορική, τον αντισημιτισμό, το μίσος και το ρατσισμό", υποστήριξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ