Λονδίνο: Κέρδισε 240.000 ευρώ στοιχηματίζοντας στο «όχι» της Σκωτίας

skotia-simaia

Ένας Λονδρέζος στοιχημάτισε στο «όχι» στην απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε πλουσιότερος κατά 200.000 λίρες (σχεδόν 254.000 ευρώ).
Ο υπερτυχερός είχε τοποθετήσει συνολικά 900.000 λίρες σε τέσσερα διαφορετικά στοιχήματα υπέρ του «όχι» που είχε καταθέσει από τον Ιούνιο σε ένα γραφείο στοιχημάτων του Λονδίνου, ανακοίνωσε η εταιρεία William Hill.
Η William Hill, η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας, επεσήμανε ότι έλαβε στοιχήματα ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων λιρών για το δημοψήφισμα, ποσό περίπου ίσο με αυτό των στοιχημάτων που κατατίθενται για τους μεγάλους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά τριπλάσιο από εκείνο των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 2010.
Τα γραφεία στοιχημάτων εκτιμούσαν ότι οι Σκωτσέζοι δεν θα επέλεγαν την ανεξαρτησία και γι' αυτό τον λόγο η διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων Betfair πλήρωσε νωρίτερα κάποιους από τους πελάτες της που είχαν στοιχηματίσει υπέρ του «όχι», ανακοινώνοντας ότι το αποτέλεσμα είναι σίγουρο 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα.
Χαιρετίζουν το «όχι» και οι σκωτσέζοι παραγωγοί ουίσκι
Οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την Παρασκευή την ανακούφισή τους μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας «τη σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Χαιρετίζουμε τη σταθερότητα που φέρνει η επιλογή αυτή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ, γενικός διευθυντής της Σκωτσέζικης Ένωσης Ουίσκι (SWA).
Η επαγγελματική ένωση των παραγωγών ουίσκι ανησυχούσε για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το αν ο τομέας θα συνέχιζε να χαίρει της υποστήριξης του ισχυρού διπλωματικού δικτύου της Βρετανίας.
Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο. Πέρυσι, οι εξαγωγές ουίσκι είχαν αποφέρει κέρδη ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η SWA επεσήμανε ότι πλέον επιθυμεί να παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις για τις νέες εξουσίες τις οποίες ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε να δώσει στη Σκωτία.
«Η βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις που είναι θεμελιώδεις για τη μελλοντική επιτυχία του τομέα μας και του έθνους μας», πρόσθεσε ο Φροστ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS