Λίβανος: Νεκροί 16 στρατιωτικοί και πολλοί ένοπλοι σε μάχες γύρω από την Άρσαλ

lebanon arsal

Δεκαέξι Λιβανέζοι στρατιωτικοί, ανάμεσά τους δύο αξιωματικοί, σκοτώθηκαν όπως και δεκάδες ένοπλοι σε μάχες οι οποίες άρχισαν το Σάββατο σε μια κοινότητα η οποία γειτνιάζει με τη Συρία, δήλωσε σήμερα μια πηγή των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου.

«Ο στρατός έχασε 16 στρατιώτες, ανάμεσά τους δύο ανώτερους αξιωματικούς, και υπάρχουν δεκάδες νεκροί ανάμεσα στους ενόπλους οι οποίοι επιτέθηκαν στις θέσεις του στρατού στην Άρσαλ», στο ανατολικό τμήμα της χώρας, είπε αυτή η πηγή.

Εξάλλου 13 στρατιώτες αγνοούνται όπως και 20 αστυνομικοί και κατά τα φαινόμενα έχουν αιχμαλωτιστεί από τους ενόπλους, όπως είπε μια άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Η στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι πολλές θέσεις των ενόπλων δυνάμεων δέχθηκαν επιθέσεις των τζιχαντιστών από το Σάββατο. «Απωθήθηκαν όλες, πλην μιας. Οι (ένοπλοι) άνδρες κατάφεραν να παρεισφρήσουν σε μια θέση αλλά αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν διότι τους βομβαρδίσαμε. Προσπαθούμε τώρα να την ανακαταλάβουμε», σημείωσε.

«Όλες οι θέσεις του στρατού οι οποίες στοχοθετήθηκαν από τους ισλαμιστές βρίσκονται στα όρια αυτής της πόλης. Σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο στρατός του Λιβάνου άνοιξε πυρ με πυροβολικό σήμερα εναντίον των λόφων που επιβλέπουν την πόλη και όπου βρίσκονται πολυάριθμοι αντάρτες. Πυρά αυτομάτων όπλων ακούγονταν γύρω από την κοινότητα αυτή, στον βορειοανατολικό Λίβανο, μια περιοχή μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από αντάρτες οι οποίοι δρουν στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS