Κων/πολη:Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ – Δακρυγόνα και τραυματίες

Tourkiaready

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί για άλλη μία φορά η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου χιλιάδες διαδηλωτές δίνουν το «παρών», στο πλαίσιο της πρώτης επετείου από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 που συγκλόνισαν, τόσο τη χώρα, όσο και παγκοσμίως.

Από τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρώτη επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε γύρω στις 19:00 το απόγευμα, βάζοντας «φωτιά» για άλλη μία φορά στην πλατεία Ταξίμ.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και στην Άγκυρα προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.
Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους που οδηγούν στην Πλατεία Ταξίμ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν η αστυνομία εκτόξευσε τα δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, το οποίο γρήγορα διασκορπίστηκε στους γύρω δρόμους.

Όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο, συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές στη λεωφόρο Ιστικλάλ, κοντά στην Πλατεία Ταξίμ.

Στην Άγκυρα η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον των 1.000 περίπου διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κιζιλάι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Απαγόρευση δρομολογίων προς την πλατεία

Από τις 15:00 το απόγευμα έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια πλοίων στο Βόσπορο που οδηγούν από την ασιατική Κωνσταντινούπολη στην ευρωπαϊκή, μετά από εντολή των Αρχών, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια μετρό και λεωφορείων προς την πλατεία Ταξίμ.

Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία, δεν επιτρέπεται η είσοδος στα αυτοκίνητα, ενώ είναι ελεγχόμενη η είσοδος πεζών. Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα η αστυνομία εμπόδισε σε περίπου 150 άτομα να βγουν στην πλατεία.

Ελεύθερος ο δημοσιογράφος του CNN

Ελεύθερη αφέθηκε μια δημοσιογραφική ομάδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, η οποία είχε συλληφθεί λίγο σήμερα από την τουρκική αστυνομία κατά την διάρκεια απευθείας μετάδοσης του ρεπορτάζ της από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ