Κλίντον: Θα μπορούσα να είχα σκοτώσει τον Μπιν Λάντεν

klintonready

Μπορεί να είχε αποφευχθεί η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, η οποία σκόρπισε το θάνατο και το θρήνο σε χιλιάδες ανθρώπους; Σύμφωνα με ηχογραφημένη συνομιλία που καταγράφηκε μία ημέρα πριν τις φονικές επιθέσεις, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ακούγεται να ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Κλίντον κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αυστραλία αναφέρει ότι θα μπορούσε να είχε δώσει την εντολή να δολοφονηθεί ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, αλλά απέφυγε να το κάνει γιατί θα υπήρχαν πολλές παράπλευρες απώλειες.
Σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ακούγεται να υποστηρίζει ότι είπε «όχι» στην επίθεση γιατί θα ξεκληριζόταν ένα ολόκληρο χωριό στο Αφγανιστάν, όλα αυτά 36 ώρες πριν την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.
«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι πολύ έξυπνος τύπος. Δαπάνησα πολύ χρόνο να τον μελετώ. Και μία φορά παραλίγο να τον πιάσω. Για λίγο τον είχα. Θα μπορούσα να τον είχα σκοτώσει, αλλά θα έπρεπε να καταστρέψω μία μικρή πόλη στο Αφγανιστάν που λέγεται Κανταχάρ και να σκοτώσω 300 αθώες γυναίκες και παιδιά και τότε δε θα ήμουν καλύτερος από εκείνον. Έτσι, δεν το έκανα», ακούγεται να λέει ο Κλίντον.
Την ίδια στιγμή, η επιτροπή για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Κλίντον μελετούσε μία πιθανή επίθεση με πύραυλο στην Κανταχάρ για να εξοντώσει τον Μπιν Λάντεν, ωστόσο το σχέδιο ανατράπηκε για τον φόβο των πολλών νεκρών αμάχων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ