Ιράκ : Ομαδικές εκτελέσεις ομήρων απο ισλαμιστές αντάρτες

irak1ready

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι πρωτοφανούς ωμότητας εικόνες με ομαδικές εκτελέσεις ομήρων την ώρα που εκτελούνται από ισλαμιστές αντάρτες της ISIL, που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, η αυθεντικότητα των φωτογραφιών επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση του Ιράκ, η οποία ισχυρίζεται ότι γνωρίζει για ομαδικές εκτελέσεις στο Τικρίτ.

Οι εκτελέσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγιναν μετά την κατάληψη της πόλης Τικρίτ στο βόρειο Ιράκ από τους ισλαμιστές αντάρτες, τις προηγούμενες ημέρες και δημοσιεύθηκαν σε ισλαμική ιστοσελίδα.

Όπως φαίνεται από τις αποτρόπαιες φωτογραφίες, πρόκειται για στρατιώτες του Ιράκ που πιάστηκαν αιχμάλωτοι, αν και φορούν πολιτικά ρούχα. Οδηγήθηκαν στον τόπο εκτέλεσης και τελικά εκτελέστηκαν μαζικά, αφού ήταν δεμένοι πιασθάγκωνα, ο ένας δίπλα στον άλλο και εκτελούνταν σχεδόν εξ' επαφής από τους αντάρτες, σύντροφοι των οποίων τραβούσαν τις φρικιαστικές φωτογραφίες. Μάλιστα, φρόντισαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες και των πτωμάτων, μετά την ωμή εκτέλεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS