Ιαπωνία: Καθαρίζουν ένα τραίνο σε 7 λεπτά (video)

traino-taxytita-iaponia

To τρένο Shinkansen της Ιαπωνίας (ή αλλιώς τρένο-σφαίρα) είναι ένα από τα ταχύτερα στον κόσμο, που καλύπτει μια απόσταση 200 χιλιομέτρων σε μόλις μία ώρα. Αλλά λίγοι άνθρωποι εκτός Ιαπωνίας γνωρίζουν ότι η υπηρεσία καθαρισμού του εν λόγω τρένου υψηλής ταχύτητας στέλνει καθημερινά μια ομάδα γυναικών που καθαρίζουν τους χώρους σε μόλις 7 λεπτά έτσι ώστε η υψηλή ταχύτητα του καθαρισμού να ταιριάζει απόλυτα με αυτήν του τρένου.

Οι καθαρίστριες καταφέρνουν να καθαρίσουν σπιθαμή προς σπιθαμή το εσωτερικό του τρένου σε λίγα λεπτά και μάλιστα κάνοντας άριστα τη δουλειά τους. Τα τρένα-σφαίρα φτάνουν στο Τόκιο 210 φορές την ημέρα, κάνοντας μια στάση 12 λεπτών κάθε φορά.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας καθαρισμού χωρίζονται σε 11 ομάδες των 22 ατόμων που καθαρίζουν τα πάντα μέσα σε 7 λεπτά, πριν αποβιβαστούν οι επόμενοι επιβάτες. Η απίστευτη αυτή εξυπηρέτηση καθαρισμού που προσφέρουν έχει κερδίσει θαυμασμό και εκτίμηση. Στην πραγματικότητα έχουν ονομαστεί η «ισχυρότερη ομάδα» στο έθνος από το περιοδικό «Nikkei Business».

Μία ομάδα καθηγητών από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επισκέφθηκε πρόσφατα την εταιρεία για να βρει έναν τρόπο ώστε να συμπεριλάβει το έργο της στο διδακτικό υλικό. Επιπλέον η Γαλλίδα εθνική πρόεδρος των σιδηροδρόμων επιθυμεί να εισάγουν ιδέες από αυτήν στη Γαλλία.

https://www.youtube.com/watch?v=rFXi1cM9vO0

Πηγή: perierga.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS