ΗΠΑ: Το Κομπάνι είναι πιθανό να πέσει στους τζιχαντιστές

tzixant-ikil

H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει «σημαντική πρόοδο» στην προέλασή της στο Ιράκ, αναγνώρισε ο συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, ο στρατηγός εν αποστρατεία Τζον Άλεν. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον των προπυργίων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία δεν ανέδειξαν «ούτε νικητές, ούτε ηττημένους».

Επιστρέφοντας από μία μακρά περιοδεία στη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράκ, την Ιορδανία και την Τουρκία, ο στρατηγός Άλεν επιβεβαίωσε επίσης ότι οι σύμμαχοι στους κόλπους του συνασπισμού «συμφώνησαν» στο ότι «αν και η στρατιωτική διάσταση είναι σημαντική, δεν επαρκεί» προκειμένου να συντριβούν οι τζιχαντιστές.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός ε.α., στον οποίο έχει ανατεθεί επίσημα ο συντονισμός των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού, εμφανίστηκε «πολύ επιφυλακτικός όσον αφορά το να χαρακτηρίσει χρησιμοποιώντας τον όρο «στρατηγικός στόχος» την πόλη Κομπάνι, για τον έλεγχο της οποίας συγκρούονται οι κουρδικές δυνάμεις με τους τζιχαντιστές κοντά στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.

Ο Τζον Άλεν υποστήριξε ότι οι αμερικανικές επιδρομές στα περίχωρα της πόλης αυτής έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους υπερασπιστές της και να κερδίσουν χρόνο προκειμένου να προσπαθήσουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στη Συρία στη μάχη εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. «Βομβαρδίζουμε τους στόχους γύρω από το Κομπάνι για ανθρωπιστικούς λόγους. Θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός στο να επιχειρήσω να το χαρακτηρίσω με τον όρο «στρατηγικός στόχος» ή «στρατηγικό αποτέλεσμα"» τόνισε ο ίδιος.

«Ξεκάθαρα, δεδομένων των συνθηκών που σχετίζονται με την υπεράσπιση της πόλης αυτής, υπήρχε η ανάγκη για επιπλέον πυρά υποστήριξης προκειμένου να προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε τους υπερασπιστές της και να κερδίσουμε χρόνο, τελικά, για την ανασύνταξη στο πεδίο» επισήμανε. «Επιλέξαμε τον ρυθμό και την ένταση των αεροπορικών πληγμάτων προκειμένου να δώσουν αυτόν το χρόνο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ