Ερντογάν: «Ας γεμίσουμε το μπλέ τζαμί και μετά βλέπουμε για την Αγιά Σοφιά»

agia-sofiaready

«Ας γεμίσουμε το μπλέ τζαμί και μετά βλέπουμε για την Αγιά Σοφιά». Με μια διπλωματική απάντηση, όπως τη χαρακτήρισαν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «συγκράτησε» εκείνους που ζητούν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί.
Ο Ερντογάν παραβρέθηκε στα εγκαίνια τεμένους στο Οράκιοϊ της Κωνσταντινούπολης και συμμετείχε στην πρώτη προσευχή. Μετά το τέλος της προσευχής, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους που φώναζαν «Αγιά Σοφιά» και τους είπε: «Δίπλα στην Αγία Σοφία υπάρχει το Σουλτάναχμετ (Μπλε Τζαμί), αλλά παραμένει άδειο από τακτικούς πιστούς. Πρέπει πρώτα να γεμίσουμε αυτό το τέμενος, όχι μόνο για τις καθιερωμένες μαζικές προσευχές, αλλά και για τις άλλες ώρες. Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί αυτό».
Παρόμοια απάντηση είχε δώσει πέρυσι τον Μάιο κατά τη σύνοδο του κόμματός του στο Κιζίλτζαχαμ, όταν βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του έθεσαν το θέμα για πρώτη φορά.
Οι πιέσεις για άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή προέρχονται κυρίως από το Κόμμα Ευημερίας, η νεολαία του οποίου είχε οργανώσει την περασμένη βδομάδα μουσουλμανική προσευχή μπροστά από την Αγία Σοφιά. Στις εκδηλώσεις είχε συμμετάσχει και η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.
Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πρωινή προσευχή στην πλατεία μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη από χιλιάδες μουσουλμάνους, που ζητούσαν τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ