Γαζα: Νέα εκεχειρία 72 ωρών

gazamaxesreadypoi

Με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου τέθηκε από το πρωί σε ισχύ η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά από ένα κύμα επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ.
Η εκεχειρία, η οποία με βάση τη συμφωνία θα διαρκέσει 72 ώρες προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μία κατάπαυση του πυρός διαρκείας, τέθηκε σε ισχύ στις 08:00 ώρα Ελλάδος. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ήχησαν οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ μέχρι και βόρεια, σε περιοχές της Ιερουσαλήμ, ύστερα από την εκτόξευση ρουκετών για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Εχθές το βράδυ η Χαμάς συμφώνησε με την αιγυπτιακή πρόταση για τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της οργάνωσης. «Η Χαμάς ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Αίγυπτο ότι αποδέχεται την τριήμερη εκεχειρία»», δήλωσε στο πρακτορείο Ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι. «Είχαμε ήδη αποδεχτεί την αιγυπτιακή πρωτοβουλία πριν από τρεις εβδομάδες», δήλωσε, από την πλευρά του, στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ. «Η αιματοχυσία θα είχε αποφευχθεί εάν η Χαμάς την είχε τότε», δήλωσε.
«Συμφωνήσαμε να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την αιγυπτιακή πρωτοβουλία. Εάν η εκεχειρία κρατήσει, δεν θα υπάρχει ανάγκη για παρουσία των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ισραηλινός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από μια σειρά τηλεφωνικών επαφών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ