Βρετανία:Πώς οι πολίτες θα «απολύουν»διεφθαρμένους βουλευτές

elisavetEnglantready

Μιλώντας ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, η βασίλισσα Ελισάβετ στην καθιερωμένη ομιλία της αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που θα ψηφίσει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ένα έτος πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2015.
Ανάμεσα σε όσα είπε για την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή χρέωσης για κάθε πλαστική σακούλα που χρησιμοποιεί ο πελάτης στα σούπερ μάρκετ, αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν όσα είπε για την απόλυση των βουλευτών.
Όπως είπε η βασίλισσα Ελισάβετ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιοι βουλευτές της περιφέρειάς του θα παραδίδουν την έδρα τους, εφόσον προηγουμένως έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση φυλάκισης κάτω του 1 έτους ή απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου για εμπλοκή τους σε «σοβαρά αδικήματα».
«Στη συνέχεια οι ψηφοφόροι θα πρέπει να συγκεντρώσουν υπογραφές από το 10% των ψηφοφόρων της εκλογικής περιφέρειας με σκοπό να πραγματοποιηθεί επαναληπτική εκλογή», ανέφερε στην ομιλία της η βασίλισσα.
«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα συνεχίσει το πλάνο της για τη δόμηση μίας ισχυρότερης οικονομίας και μίας πιο δίκαιης κοινωνίας. Ώστε να ενισχυθεί η οικονομία και να παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια, οι υπουργοί θα συνεχίσουν να μειώνουν το έλλειμμα της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα επιτόκια των δανείων θα παραμείνουν χαμηλά», επισήμανε η βασίλισσα.
Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε πως η ομιλία της αποτελεί σημαντικό βήμα για τα μακροπρόθεσμα σχέδια της κυβέρνησης για τη Μεγάλη Βρετανία.
Στο μεταξύ, ένα τυχαίο περιστατικό τάραξε για λίγο τους βουλευτές, χωρίς ωστόσο να αποσυντονίσει την βασίλισσα, η οποία απτόητη συνέχισε την ομιλία της.
Ένα από τα παιδιά της πομπής της, την ώρα που εκείνη μιλούσε για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν, έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Ο γδούπος που ακούστηκε ήταν έντονος και η προσοχή των περισσοτέρων στράφηκε στο λιπόθυμο αγόρι, αλλά όχι εκείνη της βασίλισσας που δίχως να σταματήσει εξακολούθησε να διαβάζει την ομιλία της. Ο νεαρός μεταφέρθηκε εκτός αιθούσης και λίγη ώρα αργότερα επανήλθε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ