Αμοιβή 10 εκατ. δολάρια δίνουν οι ΗΠΑ για τη σύλληψη των δολοφόνων του Φόλει και του Σότλοφ

james foley

Αποφασιμένοι να βρουν τους δολοφόνους των αμερικανών δημοσιογραφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ ελιναι στο Κογκρέσο. Συγκεκριμένα ενέκριναν αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες για τους εξτρεμιστές που σκότωσαν τους ρεπόρτερς.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση, η αμοιβή κυμαίνεται στα 10 εκατ. δολάρια για όποιον δώσει σημαντικές πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη όσων βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία των δύο Αμερικανών. «Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ είναι να φέρουμε τους σατανικούς δολοφόνους τους ενώπιον δικαιοσύνης και αυτό το μέτρο θα μας βοηθήσει», δήλωσε ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

Βέβαια, η απόφαση για αμοιβή ελήφθη παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε να καταβάλει λύτρα για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων από τους τζιχαντιστές του ΙΚ. Άλλωστε, η μητέρα του Φόλεϊ, Νταιάν, δήλωσε σε συνέντευξή της στο ABC News πως Αμερικανοί αξιωματούχοι ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν στην οικογένεια ποινές αν επιχειρούσαν να πληρώσουν τους εξτρεμιστές του ΙΚ, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και οι συγγενείς του Σότλοφ. Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως η πληρωμή λύτρων στις τρομοκρατικές ομάδες μπορεί να θέσει σε κίνδυνο περισσότερους Αμερικανούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS