Αλβανία: Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι για την καταστροφή φυτειών κάνναβης

lazarat-alvania

Άλλες εκατό επίλεκτες δυνάμεις φθάνουν από τα Τίρανα προς ενίσχυση της εκστρατείας της αστυνομίας στο Λαζαρατι, ανεβάζοντας σε 600 το σύνολο των ανδρών στην επιχείρηση αυτή. Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας ο οποίος ηγείται προσωπικά της επιχρίτησης δήλωσε στο τμήμα επίλεκτων δυνάμεων εγκατεστημένου στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Δερβιτσιάνη, ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την εξαφάνιση της τελευταίας ρίζας χασισοκαλλιέργειας στο Λαζαράτι.

Ήδη η αστυνομία είναι εντός του χωριού και ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 10 χιλιάδες φυτά, τα οποία, κατά την αστυνομία ανήκουν μόνο σε έναν γνωστό κακοποιό. Η αστυνομία εντόπισε στην αυλή του σπιτιού του κάλυκες. Είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών. Στο σπίτι βρέθηκαν ακόμα 100 φυτά χασίς έτοιμα για να φυτευτούν. Ο ίδιος κακοποιός, ο Γκάτε Μαχμούταϊ, πυρπόλησε στις ειδικές εγκαταστάσεις του επεξεργασίας του χασίς έξι βαρέλια με χασίς έτοιμο προς πώληση.

Το αυτοκίνητο που πυρπολήθηκε σήμερα το μεσημέρι ανήκει σε μια δημοσιογραφική ομάδα του ιδιωτικού καναλιού A1-report, των Τιράνων, προκαλώντας έτσι την αντίδραση της δημοσιογραφικής κοινότητας και της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο άφησαν σήμερα ανοιχτά να εννοηθεί ότι οι χασισοκαλλιεργητές στο Λαζαράτι έχουν πολιτική στήριξη.

Προσωπικά ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, εξέφρασε την απορία του για την σιωπή της αντιπολίτευσης, η οποία πριν μερικές βδομάδες πήρε τη σημαία κατά των ναρκωτικών στη χώρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από την έξαρση της διακίνησής τους. Κατέβηκε σε μαζικές διαδηλώσεις με το σύνθημα κατά των ναρκωτικών και οργάνωσε, όπως ανέφερε, την πολιτική συμμαχία κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά των ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα όμως από την αντιπολίτευση δεν έγινε καμιά δήλωση για την σημαντικότερη επιχείρηση της αστυνομίας στη χώρα κατά των μεγαλύτερων χασισοκαλλιεργητών στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ