Αιματηρές συγκρούσεις στη Υεμένη - 40 νεκροί

yemenh sugrouseis

Σχεδόν 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια στη Σαναά ανάμεσα σε σουνίτες και στρατιώτες από την μια πλευρά και σιίτες αντάρτες από την άλλη, με τους τελευταίους να προχωρούν στη ρίψη όλων εναντίον της κρατικής τηλεόρασης.

Η προέλαση των σιιτών ανταρτών της Άνσαρ αλ Αλλάχ σε βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας της Υεμένης εξώθησε τον πρόεδρο της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση μιας επιτροπής ανώτατων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων για να συζητηθεί «η απειλή» που εγείρει η κλιμάκωση της δράσης των ανταρτών για «την ασφάλεια και τη σταθερότητα» της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης Saba.

Στο μεταξύ ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη Τζαμάλ Μπενομάρ, ο οποίος πραγματοποίησε απόψε νέες συναντήσεις με τον ηγέτη των σιιτών ανταρτών Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι στο προπύργιό του στη Σαάντα, στη βόρεια Υεμένη, δεν κατάφερε να επιτύχει κάποιο απτό αποτέλεσμα. «Δεν σημειώθηκε πρόοδος», είπε μια πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην Άνσαρ αλ Αλλάχ —τη στρατιωτική πτέρυγα των Χούτι, των σιιτών εξεγερμένων— και των παραστρατιωτικών ομάδας του σουνιτικού ισλαμιστικού κόμματος Αλ Ίσλα που υποστηρίζονται από το στρατό επικεντρώθηκαν στη Σάμλαν, σε μια συνοικία στη βόρεια περιφέρεια της Σαναά. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και γύρω από το ισλαμικό πανεπιστήμιο Ιμάν, στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Πάνω από 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Τον απολογισμό επιβεβαίωσαν ιατρικές πηγές. Στην πλειονότητά τους τα θύματα, «ανάμεσα τους 9 στρατιώτες», σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών έπειτα από μια ενέδρα που έστησαν μαχητές σε μια αυτοκινητοπομπή των σιιτών στην οδό αλ Ταλάτιν, που συνδέει τη Σάμλαν με το πανεπιστήμιο Ιμάν, ανέφερε η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: onalert.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ