Έσπεν 'Αιντα: Στόχος μια επικοδομητική συζήτηση για το Κυπριακό

espen ainta

Σε νέες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό θα μπουν ο γγ του ΟΗΕ Έσπεν 'Αιντα, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Βασικός στόχος σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ είναι η ουσιώδης και επικοδομητική συζήτηση ώστε να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Xριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η κάθοδος του κ. Αιντα στην Κύπρο και οι δύο προγραμματισμένες συναντήσεις του με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων είναι σημαντικό γεγονός στην προσπάθεια για επίτευξη προόδου στο Κυπριακό. Ωστόσο, επεσήμανε, ότι δεν είναι αρκετά για να φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα συναντηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου, την «πρόεδρο» της βουλής του παράνομου καθεστώτος, Σιμπέλ Σιμπέρ, τον «πρωθυπουργό», Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και την ηγεσία του κατοχικού στρατού.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, εκτόξευσε βολές κατά των Ελληνοκυπρίων σε ομιλία του στην Αττάλεια της Τουρκίας και ισχυρίστηκε πως οι Ελληνοκύπριοι είναι «η κατοχική δύναμη στην Κύπρο και όχι ο τουρκικός στρατός». Επίσης, κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους πως «λένε ψέματα» εδώ και σαράντα χρόνια. «Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες, που πήραν "υπηκοότητα", θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές» είπε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ