«Καθόλου προβληματισμένος» ο Τραμπ για τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

«Καθόλου προβληματισμένος» ο Τραμπ για τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

«Καθόλου προβληματισμένος» για την εκτόξευση των πυραύλων μικρού βεληνεκούς στην οποία προχώρησε το πρωί της Πέμπτης η Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι η δοκιμή εκτόξευσης των δύο βαλλιστικών πυραύλων ήταν μια προειδοποίηση ενάντια στους «πολεμοχαρείς» Νοτιοκορεάτες για να σταματήσουν την απόκτηση τεχνολογικά προηγμένων όπλων και ενάντια στη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τις ΗΠΑ. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Πιονγιάνγκ αποτελούσε μια προειδοποίηση και προς τις ΗΠΑ.


«Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά είναι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς και πολλοί έχουν τέτοιους πυραύλους…πολύ συνηθισμένοι πύραυλοι», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, υπογραμμίζοντας εκ νέου την πολύ καλή σχέση που διατηρεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.


Σε ερώτηση κατά πόσον τον προβλημάτισαν αυτές οι πυραυλικές δοκιμές, απάντησε: «Όχι. Καθόλου», σημειώνοντας ότι ο Κιμ δεν χαρακτήρισε την εκτόξευση μια προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν είπε μια προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ. Έχουν τις διενέξεις τους, οι δυο τους. Τις έχουν προ πολλού», δήλωσε, αναφερόμενος στην Βόρεια Κορέα και Νότια Κορέα.


Η δοκιμή των δύο «νέου τύπου» βαλλιστικών πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς, σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, ήταν η πρώτη δοκιμή πυραύλων αφότου ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεών τους για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε συνεντεύξεις που παραχώρησε την Πέμπτη τόνισε ότι εξακολουθεί να προσδοκά πως οι συνομιλίες ομάδων εργασίας της χώρας του και της Βόρειας Κορέας θα επαναληφθούν μέσα σε δύο εβδομάδες, εκτιμώντας ότι «πολλές χώρες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, πριν προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».


Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS