«Εισβολή» Αλβανών σε μειονοτικό ελληνικό χωριό- «Θα σας κάψουμε χριστιανοί» απειλούσαν

alvanoi-280

Στους δρόμους βγήκαν οι Αλβανοί για να πανηγυρίσουν μετά τη διακοπή του αγώνα μεταξύ της χώρας τους και της Σερβίας για το Euro 2016. Σε πολλές πόλεις της χώρας οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι, με κορναρίσματα και κραυγές.
Σύμφωνα όμως με καταγγελίες μέσων ενημέρωσης της ελληνικής μειονότητας αλλά και του γενικού προξένου της χώρας στο Αργυρόκαστρο, κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι, φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας, δημιουργώντας κομβόι αυτοκινήτων εισέβαλαν στο μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης, στην περιοχή του Αργυροκάστρου . Εκεί ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Θα σας κάψουμε Χριστιανοί!»
«Έσπασαν δυο αυτοκίνητα, το ένα ανήκει σε ομογενή μας. Διαπληκτίστηκαν και χειροδίκησαν χωρίς να τον τραυματίσουν. Η επίθεση ήταν απρόκλητη. Δεν είχαν καμιά δουλειά οι Έλληνες, ούτε έπαιζε κάποια ελληνική ομάδα» είπε ο Νίκος Κοτροκόης, γενικός πρόξενος του Αργυροκάστρου.

Κάποιοι πάντως αναφέρουν πως δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα, αλλά για ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους, εκφοβίζοντας τους κατοίκους, που εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο, μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν. Ορισμένοι, μάλιστα, έτρεξαν στην εκκλησία, χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο κέντρο του χωριού.
Το επεισόδιο έληξε χωρίς συνέπειες αλλά ήδη επικρατεί ανησυχία και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει στραμμένη την προσοχή του στην περιοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS