Γάζα: Ζωντανοί οι περισσότεροι όμηροι -Η Χαμάς ζητά κατάπαυση πυρός για να τους ελευθερώσει

Γάζα: Ζωντανοί οι περισσότεροι όμηροι -Η Χαμάς ζητά κατάπαυση πυρός για να τους ελευθερώσει

Νέες πληροφορίες για την κατάσταση των ομήρων που έπιασε η Χαμάς κατά την φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου έδωσε ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι είναι ζωντανοί στην πλειονότητά τους.

Πάνω από 20 από τους ομήρους είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ δέκα με είκοσι είναι άνω των 60. Μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των ομήρων είναι άγνωστος με τον Ισραηλινό στρατό να μιλά για 203, ενώ εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, είπε την Δευτέρα ότι είναι γύρω στους 250. Ο Αμπού Ομπάντια είπε ότι οι «Ταξιαρχίες αλ Κασάμ» κρατούν κάπου 200 ομήρουςς, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στα χέρια άλλων οργανώσεων στη Γάζα, αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους λόγω των αδιάκοπων ισραηλινών βομβαρδισμών.

BBC: Η Χαμάς προσφέρεται να απελευθερώσει κάποιους ομήρους με αντάλλαγμα κατάπαυση πυρός

Οι συνομιλίες συνεχίζονται για την απελευθέρωση πολλών εκ των ομήρων με το BBC να μεταδίδει ότι η Χαμάς προσφέρθηκε να αφήσει ελεύθερους κάποιους απ’ αυτούς με αντάλλαγμα μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ δεν έχει αποδεχθεί το αίτημα της Χαμάς, λέει το βρετανικό δίκτυο.

Η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία τους στη Γάζα περιπλέκει το σχέδιο των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων που σχεδιάζουν εισβολή στη Γάζα.

Οι όμηροι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγουν ζωντανοί μέσω διαπραγματεύσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ